Email: Sales@screwjack.net
Tel: +86-0769-83061993

Service Hotline
+86-0769-83061993
Vijesti
Dom > Vijesti > Sadržaj

Kategorija proizvoda

Žičani nosač zupčastog menjača

Sijie Industrial co, Ltd | Updated: Oct 09, 2017

Zupčasti zupčanik se koristi za prenošenje kretanja i snage između dve osovine koje se presecaju. U opštoj mašini, ugao preseka između dve ose osovine je jednak 90 ° (ali ne može biti jednak 90 °). Slično cilindričnim zupčanicama, zupčasti zupčanici imaju indeksirane konuse, grebenaste šipke, korijenske konuse i baze stubova. Konus ima veliki kraj i mali kraj, a odgovarajući veliki krajnji krug se zove indeksni krug (njegov radijus r), gornji krug, krug zuba i osnovni krug. Kretanje par zupčanika je ekvivalentno paru konusnih akorda za čisto valjanje

U dizajnu prigušnog zupčastog pogona, u skladu sa datim odnosom prenosa, prema gornjoj formuli za određivanje vrijednosti dva kruga ugla konusa.

Što se tiče ugla konusa konusa zupčastog zupca i korena ugla korena konusa veličine, zatim sa dva zupčasta zupčasta menjača po zahtevima njegovog gornjih razmaka. Prema nacionalnom standardu (GB / T 12369-1990, GB / T12370-1990), upotreba drugog zupčastog zupčanika sa gornje strane, dva kruga gornjeg jaza od velikog kraja do malog kraja jednaka su, Konus konusa i konusa korena zuba poklapaju se sa jednom tačkom. Ali dva kruga vrha konusa, zbog svog autobusa paralelnog sa ostalim zupčanikom sa drugom kosom korena korena autobusa, tako da konus više nije sa slučajnošću indeksnog konusa. Ova vrsta zglobnog zupčanika je ekvivalentna smanjenju konusa zuba na malom kraju zuba, čime se smanjuje mogućnost konusa zuba; a radijus radijusa zuba je veliki, pogodan je za poboljšanje nosivosti, vijek trajanja i skladištenja Ulje za podmazivanje

Obrada buke

Zupčasti menjač je važan deo mehaničkog prenosa koji se široko koristi u paru zupčastog zupčanika, zbog neizbežnog postojanja terena, zuba i drugih grešaka tokom operacije će proizvesti udare udara uz pomoć zatezanja brzine frekvencija odgovara Buka, pojavljuje se trenje između površine zuba zbog relativne klizne trenje. Pošto su zupčanici osnovni delovi pogona menjača, smanjenje šuma prenosa je neophodno za kontrolu šuma menjača. Uopšte, buka prenosnog sistema se javlja uglavnom u sledećim oblastima:

1. Aspekt dizajna zupčanika. Nepravilan izbor parametara, slučajnost je suviše mala, neadekvatna modifikacija profila ili bez modifikacije, struktura menjača je nerazumna i tako dalje. Gubitak osnove obrade gvožđa i greška profila zuba su preveliki, bočni jaz je prevelik, površinska hrapavost je prevelika i tako dalje.

2. Zupčanici i menjač. Zbirna ekscentričnost, tačnost kontakta je mala, paralelizam osovine je slab, osovina, ležaj, čvrstoća ležajeva je nedovoljna, preciznost rotacije ležajeva nije visoka i praznina nije ispravna.

3. Ostali aspekti ulaznog obrtnog momenta. Fluktuacija obrtnog momenta opterećenja, torziona vibracija sistema vratila, ravnoteža motora i drugih parova prenosa.

Život nosi

Statistički podaci pokazuju da je greška menjača vetroturbine i dalje oko 50% greške kod izbora ležajeva, proizvodnje, podmazivanja ili upotrebe. Trenutno, zbog tehničkih uslova i drugih razloga, domaća jedinica megawatt klase osnovnih komponenti, kao što su motori, gearovi, lopatice, elektronska kontrolna oprema i sistemi za zakivanje, mnogi se oslanjaju na uvoz i koriste se u ovim velikim vetroturbinama Ležajevi kutije, ležajevi za zatezanje, ležajevi za podmazivanje i vretena ležaja u potpunosti zavise od uvoza. Dakle, precizniji metod izračunavanja ležišta je naročito važan za dizajn menjača vetrogeneratora.

Zbog velike pouzdanosti potrebnih za ležajeve, životni vek ležišta obično nije manji od 130.000 sati. I zato što ima previše faktora koji utiču na život umora ležišta, teorija trajanja umora još uvijek treba poboljšati, a teorija životnog leka u zemlji i inostranstvu nema jedinstveni način izračunavanja koji su prihvatile sve industrije .

Radna temperatura ležaja, viskozitet ulja za podmazivanje i čistoća i faktori brzine, kao što je životni vek, značajno utiču na pogoršanje stanja (podizanje temperature, smanjenje brzine, povećanje zagađivača), životni vek ležaja može biti značajno smanjen. Uticaj menjača vjetroturbinske turbine sa vekom trajanja raznih faktora u dubinskoj analizi, kako bi se razvila preciznija kalkulacija životnog vijeka je domaća industrijska industrija, pa čak i najviši prioritet vjetroelektrane


Upit
Send
Obratite nam se
Adresa: Xinji Road, Nancheng, Dongguan City, Guangdong Province, Kina.
Telefon: +86-0769-83061993
Faks: +86-0769-88057667
E-pošte: sales@screwjack.net
Copyright © Sijie Industrial co, Ltd sva prava pridržana.