Email: Sales@screwjack.net
Tel: +86-0769-83061993

Service Hotline
+86-0769-83061993
Vijesti
Dom > Vijesti > Sadržaj

Kategorija proizvoda

Obrada buke pri prenosu guma

Sijie Industrial co, Ltd | Updated: Aug 23, 2017

Menjač je jedan od najvažnijih mehaničkih delova koji se koriste u vetrogeneratorima. Glavna funkcija je prenos moči vjetrotarka na generator i dobijanje odgovarajuće brzine.

Generalno, brzina vjetrenjača je vrlo niska, koja ne može doseći brzinu koju zahteva generator, tako da se mora ostvariti rastom gear gear box-a.

U poređenju sa drugim industrijskim menjačem, zbog menjača vjetroelektrane, instaliranog na desetine metara ili više od stotinak m visine od prizemne uske kabine, njenog zapremine i težine kabine, tornja i osnove, opterećenja vjetra jedinice, instalacije i troškovi održavanja itd svi imaju značajan uticaj, stoga je naročito važno smanjiti ukupne dimenzije i težinu. Istovremeno, zbog neugodnosti održavanja i visokih troškova održavanja, dizajn vijek trajanja menjača obično je 20 godina, a zahtevnost pouzdanosti je izuzetno stroga. S obzirom na veličinu i težinu i pouzdanost često su nepopravljive kontradikcije, dizajn i proizvodnja vetroelektričnih menjača često su u dilemi. Celokupan faza dizajna treba da se zasniva na zahtevima pouzdanosti i radnog vijeka, i poređenje i optimizacija prenosne šeme se vrši sa minimalnom zapreminom i minimalnom težinom. Dizajn konstrukcije treba da zadovolji snagu prenosa i ograničenje prostora kao prostorija, koliko god je to moguće, struktura je jednostavna, operacija je pouzdana, održavanje je pogodno; obezbediti kvalitet proizvoda na svakoj liniji u proizvodnom procesu; u radu, stanje rada kutije menjača (temperatura ležaja, vibracije, temperatura ulja i promjene kvaliteta itd.) moraju se pratiti i održavati u realnom vremenu u skladu sa standardom.

Pošto linijska brzina konusa ne može biti previsoka, nominalna brzina ulaska na menjač se postepeno smanjuje s povećanjem kapaciteta uređaja, a nominalna brzina megavata nije veća od 20r / min. S druge strane, nominalna brzina generatora je uglavnom 1500 ili 1800r / min, tako da je brzina velikog menjača brzine vetra oko 75 ~ 100. Da bi se smanjila zapremina menjača, kutija brzine vjetra iznad 500 kw obično donosi planetarni prenos snage .U zajedničkoj strukturi od 500kw ~ 1000kw ima 2 nivoa paralelne osi + 1 i paralelne osovine + 2 planetarnog prenosa. Menjač menjača koristi 2 nivoa paralelnu osu + 1 planetarnu strukturu pogona. Zbog relativne složenosti planetarne strukture prenosa i teškoća obrade velikog unutrašnjeg zupčastog prstena, trošak je relativno visok, iako se dvostepeni planetarni prenos koristi kao prenos NW

koristite

1. Ubrzano usporavanje, što se često govori o menjaču menjača.

2. Promijenite pravac prenosa. Na primjer, sila koja je pravougaona prema drugoj osi može se prenijeti sa dva ventilatora u obliku zupčanika.

3. Promenite obrtni momenat rotacije. Što je brzina sa istim uslovima snage, manji je obrtni moment vratila i obrnuto.

4. Funkcija razdvajanja: možemo postići svrhu razdvajanja motora sa opterećenja separacijom dva originalna zupčastog zupčanika, kao što je kočnica.

5. Distribucija električne energije. Na primjer, možemo koristiti motor za pogon više osa od glavne osovine menjača kako bi postigli funkciju jednog motora koji vozi više tereta.

Obrada buke

Zupčasta kutija je važan deo širokog aspekta mehaničkog prenosa, jer se neizbežno pojavljuje greška u profilu tona i zuba u procesu rada na frekvenciji mreže koja odgovara uticaju i šumu, buka usled relativnog kliznog trenja između zubnih površina. Budući da je stepen prenosa osnovni deo prenosa menjača, neophodno je smanjiti buku prenosa kako bi se kontrolisala buka menjača. Generalno govoreći, buka prelaznog sistema uglavnom izaziva sljedeći aspekti :

1. Dizajn zupčanika. Izbor parametara je neispravan, preklapanje je mala, oblik zuba nije odgovarajući ili nije oblikovan, struktura menjača nije razumna. U aspektu mašinske obrade, greška osnovnog tona i greška pri formiranju zuba su prevelike, površina zuba je prevelika, površinska hrapavost je prevelika.

2. Kutija za brzinu i menjač. Ekscentrična montaža, tačnost pri niskom kontaktu, horizontalna razlika osovine, osovine, ležaja, ležajeva, ležaja, preciznosti niske rotacije i nepravilnog razmaka.

3. Ulazni moment u drugim područjima. Fluktuacija obrtnog momenta opterećenja, torziona vibracija osovine, ravnoteža motora i drugih par.


Upit
Send
Obratite nam se
Adresa: Xinji Road, Nancheng, Dongguan City, Guangdong Province, Kina.
Telefon: +86-0769-83061993
Faks: +86-0769-88057667
E-pošte: sales@screwjack.net
Copyright © Sijie Industrial co, Ltd sva prava pridržana.